Aberdeen - Dunnottar vár (képek)

Ismét Aberdeen, ismét üzleti út. Ezúttal azonban sokkal jobb volt az időjárás és szerencsére sikerült egy igazi skót várromot is megnéznem. A tnger fölé magasodó sziklán áll a Dunnottar Castle, amely igen impozáns látványt nyújt, nem véletlenül népszerű a túristák körében. Sajnos sok időt nem tudtam itt tölteni, mert munka után mentem és sajnos a vár délután 6-kor bezár. A belépő egyébként 5 font volt. Aberdeenből vonattal érdemes menni, az első megállónál (Stoneheaven) kell leszállni és onnan egy 20-25 perces sétával lehet elérni a várat.

Aberdeenben nyáron igen kellemes a hőmérséklet (25-28 °C) és enyhe szél fúj a városben a tenger közelsége miatt. A strand nagyon finom homokos, bár én nem fürdenék benne, mert az északi tengeri olajmezők miatt elég sok tanker jár arrafelé és ez nem túl bíztató.

Aki egyszer Skóciában jár, mindenképpen ajánlom, hogy Aberdeenben szálljon meg, mert ez a kellemes hangulatú skót kisváros csak pozitív élményekkel szolgálhat számunkra. Különösen ajánlom mindenkinek a pubbá alakított templomokat, amelyből elég sok van városszerte és mindegyik igen egyedi handulatú.

© 2006 Albumom.com - Utazás, Képek. Minden jog fenntartva. Albumom.com Felhasználási feltételei és Adatvédelmi szabályzata
Médiaajánlat - Reklámozzon az albumom.com-on.