Római városlátogatás

2007. május 11- én nyertem egy 4 napos Római utat egy Európai uniós vetélkedőn. Az utazásra húgomat vittem ki.

2007. 08. 23- án csütörtökön 13:00-kor indultunk a Ferihegy 1 repülőtérről a Skyeurope járatával Rómába. 14:45- re érkeztünk meg Rómába a Fiumicino repülőtérre. Az nap panorámás buszos városnézésen vettünk részt. Megnéztük a Szent Pál bazillikát, a Palatino-t, a Collosseum-ot, a Forum Romanum-ot, Costantino Diadal Ív-ét néztük meg. Majd transzferrel mentünk a szállodába. A szállodánk a Hotel Villa San Lorenzo Maria volt. Aznap este még sétáltunk a szálloda környékén.
2007. 08. 24 péntek reggel indultunk a Vatikánba. Ahol több, mint egy órás sorban állás után bejutottunk. A Vatikáni múzeum termeit bejárva átjutottunk a Szent Péter bazilikába, majd a pápák sírja után a Szent Péter tér következett. Csodálatos fal freskókkal díszített termeket láttuk a Vatikánban.
Az nap este be metróztunk a városba, ahol a Circus Maximus mellett a sétáltunk el a Palatinus dombon. Majd megnéztük az igazság száját, a Capitoliumot, a Santa Maria templomot, és a Vittorio Emanuele emlékművet. Majd hosszas séta után jutottunk vissza a szállodánkba.
2007.08.25. szombat. Kora reggel indultunk a 30 km - re lévő Tivoliba. Tivoli az Aniene folyó partján található, és a Villa d'Este szökőkutjairól híres. Az udvarban 200 - nál több szökőkút és vízköpő található. Gyönyörű szép mind. A Villa d'Este után ebédelni mentünk az Il Maniero étterembe. Ahol 3 fogásos ebédet kaptunk. Tészta (Pasta), Hús salátával és desszert Tiramisu volt. Ebéd után Hadrianus villájának romajait néztük meg. Késő délután értünk vissza a szállodába. Majd este még bementünk sétálni a városba a Corso-ra. Közben meg néztük a Spanyol lépcsőt és a Popolo-teret.
2007. 08. 26. vasárnap és egyben az utolsó nap Rómában. Ezen napon gyalogos városnézésen vettünk részt. Megnéztünk az Angyalvárat, az Angyal hídon sétáltunk, az Angyalvártól lehet látni a Vatikán kupoláját, gyönyörű szép látvány. Ezután A Pizza Novona-t néztük meg, a Pantheon-t, a Trevi - kutat ahová dobtunk érmét is. Majd a Spanyol lépcsőt másztuk meg, és végül a Popolo- teret (Piazza del Popolo). A gyalogos városnézés után transzferrel mentünk a Fiumicino repülőtérre, mert a gépünk 15:30- kor indult és 17:15-re volt Budapest Ferihegy 1 repülőtéren.
Csodálatos 4 napot töltöttünk el Rómában.
Kellemesen elfáradtunk az utazás során, de sok barátra tettem szert.

© 2006 Albumom.com - Utazás, Képek. Minden jog fenntartva. Albumom.com Felhasználási feltételei és Adatvédelmi szabályzata
Médiaajánlat - Reklámozzon az albumom.com-on.