London utazás olcsón fapados repülővel

London második alkalommal is magával ragadott. A reptérről nagyon gyorsan sikerült beérni a városba busszal (55 perc megállás nélkül). A Liverpool Street-nél megvettük a 3 napos Travelcard-ot és átszállás nélkül a Central Line-on a közvetlenül a hotelünkbe utazhattunk, de mivel még reggel volt a Kensington Garden-ben pihentünk egy kicsit.
Nézz körül Te is! London szállások - az összes online ajánlat kigyűjtve ITT több mint 1200 szállás olcsó ágytól a csúcs luxus szálloda lakosztály kategóriáig.

London fő nevezetességei, látnivalók, elegendő programot kínáltak 3-4 napra anélkül, hogy egyetlen múzeumot is megnéztünk volna (Hyde Park, Kensington Garden, St Paul Cathedral, Tower és Tower Bridge, London Eye, Parlament és Big Ben, Trafalgar Square, Covent Garden, Soho…), s még így se láttunk mindent (Buckingham Palace, Regent’s Park. London City stb.). Aki szereti a múzeumokat is, annak érdemes egy hetet itt tölteni, mert végtelenül nagy a kínálat..
Legjobban a parkok tetszettek, ahol pihenésre és sportolásra egyaránt van lehetőség.
„Happy facts”: 14.000 Ft-ért sikerült hozzájutni az oda-vissza repjegyhez (SkyEurope akció). Sok Tesco van, ahol jó áron lehet enni és innivalót venni. Minden parknál volt mosdó/toilet ingyen és a napsütéses jó idő (kb. 25 C).

Bad news: Ami nem tetszett, hogy a hotelben (Blakemore Hotel) először letagadták, hogy benne van a reggeli az árban, de második nap végül mégis reggelizhettünk, de az angol büféreggeliért még extra 5 L-ot kértek volna és az ajtók erősen hangáteresztőek a hotelben. Egy könnyű vacsora egy kis borral 37 L-ba került 2 főre. Ill. az éjszakai buszokkal egy kicsit nehezen értettük meg egymást, s egy teljesen egyenes útvonalon csak 3 átszállással értünk végig.
Tanácsok kezdő londoni utazóknak: –– Jó előre vedd meg az olcsó, akciós fapados jegyet pl. egy hosszú hétvégére
–– A reptérről az oda-vissza busz (Terravision) transzfer csak 12,5 L volt szemben a 25 L-os vonatjeggyel.
–– Érkezéskor érdemes megvenni a Travelcard-ot (busz. metro),
–– Reggelire Sainsbury’s vagy Tesco market, Ebédre Pizza Hut buffet vagy pl. Wasabi japán étkezde Embankment metróállomásnál Villiers St végén (nagyon fincsi volt, s a mellette lévő parkban kellemes a piknikezés). Vacsorára mindenki válasszon magának helyet ? !
–– Souvenir A Trafalgar sarkán (www.lambertsouvenirs.com )
–– Tanulmányozd a London térképet és a metróvonalakat (Zone 1)
–– Foglalj online szállodát (a külváros se sokkal olcsóbb. 49 L/szoba/éj alatt nem volt normális szálloda, A mienk 195 L/szoba volt 3 éjre 2 főre Bayswater-ben)...

© 2006 Albumom.com - Utazás, Képek. Minden jog fenntartva. Albumom.com Felhasználási feltételei és Adatvédelmi szabályzata
Médiaajánlat - Reklámozzon az albumom.com-on.