A legek városa

LONDON! Csupa nagybetűvel! Számomra az egyik legmaradandóbb és legkülönlegesebb élmény. Hogy miért? Mert a világ egyik legtöbb látnivalóval megáldott, legsokszínűbb és legelfogadóbb városa. A legkülönbözőbb emberek forgataga hömpölyög az utcán és ettől a leggyönyörűbb.
A másik legmegkapóbb érzés Londonban hogy metróval a különböző városrészekbe megérkezve úgy érezhetjük mintha egy újabb és újabb világba csöppennénk bele. Egyik pillanatban még a nyüzsgő, világító reklámtáblákkal teli Piccadilly Circus közepén állunk, másik percben pedig a nyugalom szigetén a Hyde parkban találjuk magunkat. Ha egy nagyon különleges hangulatra vágyunk sétálhatunk a Soho vagy Nottingham kis utcáin, vagy egy gyönyörű panorámáért cserébe felülhetünk a Millenniumi kerékre.Csodaszép látvány tárul elénk!
A British Múzeum, a Parlament és a Big Ben,az impozáns látványt nyújtó Tower-híd és a London Tower.A Buckingham-palota őrségváltással fűszerezve és persze a csodás Temze ahol akár hajókázhatunk is.Hangulatos pubok, a szemerkélő esőben meleg és ínycsíklandó falatokat kínáló utcai árusok.Érdemes megkóstolni már csak a hangulat kedvéért is. A Madame Tussauds panoptikum már-már életre kelő viaszfigurái,a híres Trafalgar tér,a Westminster-palota és Apátság,a Szt. Pál székesegyház és még ezernyi látnivaló.A már London jelképé vált taxik,telefonfülkék és ha netán kedvünk támad pattanjunk fel a híres emeletes London buszra és ugorjunk át Greenwichbe ahol a 0.hosszúsági fok található.
Beleszédülünk a látványba és szinte csak szívjuk magunkba a rengeteg új élményt de hagyjuk hogy elvarázsoljon minket ez a csodás város. Nem fogja megbánni senki. LONDONT LÁTNI KELL!!!

© 2006 Albumom.com - Utazás, Képek. Minden jog fenntartva. Albumom.com Felhasználási feltételei és Adatvédelmi szabályzata
Médiaajánlat - Reklámozzon az albumom.com-on.