Nyaralásunk Zakynthos szigetén

Szeptember 10-én utaztunk el Görögországba, Zakynthos szigetére, Laganas városába. Ez a település nyüzsgő életű, tele sok tavernával, bárokkal, üzletekkel.
A buszközlekedése elég jó, a városban több megálló található. A fővárosba a menetjegy 1.45€ volt, 20 perc alatt ott voltunk.
Laganas-ban több utazási iroda működik, szerveznek hajókirándulásokat, szafarit, Kefalóniába kirándulást. Lehet hajózni a közelben lévő szigetekre, valamint a kék öblöket lehet velük bejárni. Ezek kisebb hajók, be tudnak menni a barlangokba, át a sziklák alatt. Valamint ezekkel a kis hajókkal lehet keresni a főleg augusztusban megjelenő caretta-careta teknősöket is. Sajnos mi szeptemberben már nem láttunk.
Mi a sziget körüli hajózást választottuk, 20€ volt a jegy. Egy megbeszélt helyről az iroda busza vitt el a fővárosba, ahol hajóra száltunk. 8 óra alatt kerültük meg a szigetet, 3 helyen megálltunk fürdeni, és a szebb helyeken lassított a hajó a jobb fotózás érdekében. Sajnos a Csempész öbölnél (Navagio) nem lehetett kikötni, de ameddig lehetett bement a hajó. Csodás színe van ott a víznek.
Buszkirándulásra mentünk még el a szigeten, felülről megnéztük a Navagio-t, szép képeket készítettünk.
Laganas-tól nem messze van Ag. Sostis (másnéven Disco sziget), egy fahídon lehet átmenni a szigetre. A belépőjegy tartalmaz egy italfogyasztást a bárban.
Laganas partja tiszta homokos, nagyon lassan mélyül a tenger, sok kagylót találtunk.
Az idő néha kibabrált velünk, esténként jókora viharok voltak. De azért egészében jól éreztük magunkat, kellemesen telt a nyaralás.

© 2006 Albumom.com - Utazás, Képek. Minden jog fenntartva. Albumom.com Felhasználási feltételei és Adatvédelmi szabályzata
Médiaajánlat - Reklámozzon az albumom.com-on.