Barcelona és Costa Brava

Barcelona Bécsből, 2008 május 13-21.: első nap Bécsi panzióban aludtunk, mert onnan ment a repülő Barcelonába másnap. Bécsben elfoglaltuk a hotelt, végigsétáltunk a Maria-Hilferstrassén, ettünk egy pizzát is finom fagyit. Szerdán egész nap utaztunk, este 6 után értünk Barcelonából Pineda de Mar-ba, 7-től vacsora volt.
Csütörtökön bementünk Barcelonába, megnéztük a tengerpartot és a kikötőt gigantikus óceánjáró hajókkal, a Colombus-teret, a turistáknak szánt sétálóutcákból kettőt, La Rambla + Passeig de Grácia, Gaudi épületeit kívűlről, nagyon szép volt. Az épületek eszméletlen szépek.
A legnagyobb divattervezők boltjai: Armani, Gucci, Dolce & Gabbana, Dior, Escada, Loewe, Oysho, Mango, Zara, Intimissimi… mindenki ott volt, aki számít. Akinek meg nincs ott boltja, az valószínű, nem is számít.
Pénteken megnéztük, mi van a északra. Így jutottunk el Girona-ba, amit egyáltalán nem volt érdemes megnézni szerintem, átlagos spanyol városka. Annyi előnye volt, hogy az egyik buszmegállóban stabil wifi kapcsolatot találtunk;-). WOW! :)
Szombaton megnéztük a Güell-parkot (Barcelona északi részén van), egy nagy Gaudi park egy arénával, utcai zenésszel stb. Szerintem inkább romantikázni jó szerelmeseknek ott, úgyhogy ezt kevésbé élveztem, és a tömeg is nagy volt. Vasárnap napoztunk a hotel teraszán, akkor volt a legmelegebb, ejtőztünk, csak sétálni mentem a Pineda de Mar-ban a közelbe. Hétfőn elmentünk vásárolni egy bevásárlóközpontba, a süveg alakú (egyeseket másra emlékeztet) híres irodaépületük (Torre Agbar - Glóries) mellettibe. A végén megint bementünk Barcelonába, én konkrétan egy kis krém puha bőrtáska miatt meg egy másik, Pierre Cardin bőrtáska miatt. Végül egyiket sem vettem meg, győzött a józan eszem. Pedig az előbbi szerelem volt első látásra. Ennyi pénzért, amennyiért kínálták, nem volt tökéletes. Útitársam közben bevásárolt a Decathlon-ban és a Corte Igles-ben akciós ruhákból.

Szerdán az utazással ment el az egész nap, repülő vissza Bécsbe, ott 1-1.5 órát várakoztunk, és busszal vissza Pestre. A repülőn a leghátsó sorban kaptunk helyet, ahová 20 perc múlva beleesett az ölembe egy 50-es hölgy. Először nem vágtam, hogy most mi az ábra, nem válaszolt egyik kérdésemre sem, aztán világos volt, hogy elájult. Minket elültettek onnan, oxigénmaszkot tettek a nőre, végigfektették a három széken és később rendbejött szerencsére.

Tök jó volt, hogy a vidéken lévő szállással egy csomó pénzt megspóroltunk (6500 Ft/nap volt egy főre a szép 3 csillagos hotel félpanzióval. Barcelonában 11.000 Ft/nap-ért kaptunk volna youth hostel olcsó szobát közös fürdőszobával kis reggelivel, szóval sokkal rosszabb körülményekkel. A majdnem mindennapos vonatozás elég fárasztó volt.Rengeteg ember ingázik a főváros és az aglomeráció között, egyszer nem találtunk ülőhelyet, ami egy 1 órás vonatútnál elég gáz. Nyomták a légkondit, ami igazából nem is volt baj, mert elég meleg volt kint (kb. 23 fok), és nem olyan erősen, hogy azonnal megfázzanak az utasok. A vonatokra szinte mindig felszállt egy-egy önjelölt énekes, aki hordozható zenegéppel énekelt pár euróért egészen jól, ők élvezetesebbek voltak, mint a komolyzene, amit pár vonaton adtak
A hotelben a vacsora valami isteni volt (Hotel Stella & Spa). Minden nap túlettem magam, aztán valahogy eljutottam az ágyamig, végigfeküdtem rajta, 1.5 óra fekvés után fogat mostam és visszafeküdtem aludni. Ennyi istenien elkészített kaja láttán bolond, ki nem kóstol meg mindent :-). Második nap pl. tintahal, csirke stb. volt, harmadik nap életem egyik legjobb lasagne-ja, utána minden nap valami finom hal + vagy csirke vagy sertés, párolt zöldségek, tészta, szósz, és kb. 10-féle saláta mindig (tengeri herkentyűkkel, ahol bevállaltam a kagylót is), nyers zöldség. A desszertektől nem voltam elájulva, legtöbbször puding, zselé, dinnye/barack/ananász volt. Egyszer egy világbajnok mandulás krémest sikerült csinálniuk, a többi puding/krém tűrhetőnek volt mondható, persze ezeket is muszáj volt végigkóstolnunk… Olyan finom kaja volt, hogy sokáig erről fogok álmodozni.
Rengeteg német és holland volt a hotelben, pár brit, francia + mi ketten magyarok. Állítólag május is a nyugdíjas-szezon, a legtöbben 50+ évesek és elhízottak voltak. Mi nagyon kilógtunk a sorból. Szinte egész végig jó idő volt, majdnem hogy a tengerben is lehessen fürödni, ezért jobb az utószezon, amit így utólag hallottam.

© 2006 Albumom.com - Utazás, Képek. Minden jog fenntartva. Albumom.com Felhasználási feltételei és Adatvédelmi szabályzata
Médiaajánlat - Reklámozzon az albumom.com-on.